Tips en informatie op internet

Op deze pagina vind je een lijst met tips, handige websites en tests.

  • Kun je niet goed met je geld omgaan? Een huishoudboekje geeft overzicht en rust. Met het digitale Huishoudboekje van de gemeente Utrecht laat je je inkomsten (loon, uitkering, toeslagen) overmaken naar de gemeente. De gemeente betaalt dan gegarandeerd je vaste lasten voor woning, energie, drinkwater en zorgverzekering. Jij krijgt het bedrag dat overblijft direct op je rekening om naar eigen keus te besteden. Je spreekt af of dat een bedrag per week, per twee weken of per maand is. Kijk voor meer informatie en aanmelding op utrecht.nl/huishoudboekje of bel 030 286 52 11.

  • Kom je af en toe geld tekort of houd je juist geld over? De gemeente Utrecht werkt samen met het Startpunt Geldzaken, waar je een geldplan kan maken dat bij je financiële situatie past.

  • Op internet zijn veel goede websites over rondkomen met je inkomen, zoals Berekenuwrecht.nl en Wijzer in geldzaken.

  • Op U Gids vind je de Checklist Inkomsten op orde. Deze checklist biedt een overzicht van landelijke en Utrechtse voorzieningen waarvan je mogelijk gebruik kunt maken. Zo voorkom je dat je geld laat liggen.

  • Het kan lastig zijn om de administratie op orde te krijgen. De gratis U map is een ordner waarin je alles makkelijk kunt terugvinden.

  • De site financieelgezondewerknemers.nl is een wegwijzer voor werkgevers om gedrag en signalen die kunnen duiden op geldproblemen bij werknemers, te herkennen.