Financieel advies voor zzp'ers

Als zelfstandig ondernemer moet je je aan bepaalde regels houden en is het soms lastig om de financiën goed op orde te houden. Er zijn verschillende mogelijkheden om advies te krijgen.

 • De Kamer van Koophandel heeft de brochure 'Financiële tegenspoed? Neem de juiste stappen!' gemaakt. De brochure helpt je mogelijke financiële problemen te herkennen, geeft uitleg over wat je kunt doen om uit deze problemen te komen en hoe je een faillissement kunt voorkomen.

 • Het Geldboek voor ondernemers is een jaarlijkse uitgave van de Kamer van Koophandel dat ondernemers meer grip biedt op hun geldzaken. Uitgebreide financiële informatie en aandacht voor administreren en facturering.

 • Over Rood is een coöperatie van ondernemers die elkaar en anderen ondersteunen en begeleiden bij schulden, achterstanden en bedrijfsbeëindiging. Zij werken ook samen met het buurtteam en bieden een spreekuur aan voor zelfstandigen. Hiervoor moet je een afspraak maken.

 • Als je als zzp'er financiële ondersteuning nodig hebt, kun je terecht bij de gemeente Utrecht bij Bureau Zelfstandigen (Bbz). Je moet aan enkele voorwaarden voldoen om ondersteuning te krijgen. Ondersteuning is op verschillende manieren mogelijk en kan bijvoorbeeld bestaan uit een lening of aanvullende uitkering tot bijstandsniveau.

 • Menzing & Partners is er voor (ex) zzp'ers die schuldhulpverlening nodig hebben.

 • Over Rood, Menzing & Partners en het buurtteam organiseren gezamenlijk bijeenkomsten voor ondernemers met financiële problemen.
  wanneer: elke laatste maandag van de maand
  tijd: 15.30 - 17.00 uur
  locatie: Buurtteam Kanaleneiland Zuid, Marco Pololaan 71, Utrecht
  website: www.utrecht.nl/ondernemen/geldzaken